Het heden

1. Hee schatje
2. Zwaan (video)
3. Het is best een mooie dag
4. Marcel en Kevin
5. Het hondenlied

 

De muziek:

Luister, lees teksten en download Het heden op bandcamp
Bestel een CD (simpele versie, handgemaakt) (€ 7 ex. verzendkosten)
Bestel een gelimiteerde editie de luxe versie (CD met boekje, foto en tekening) (€ 25 ex. verzendkosten)

Tekst:

Het heden is na vier Engelstalige albums de eerste Nederlandstalige EP van singer-songwriter Eva Meijer. Op deze EP staan vijf liedjes over feestelijke en minder feestelijke onderwerpen als gekte, dood, sexuele intimidatie, vriendschap, homosexualiteit en dieren. De liedjes zijn opgenomen in de huiskamer en het geluid is klein gehouden, met alleen stem en piano, ukelele of gitaar.
De vijf liedjes op Het heden zijn eigenlijk korte verhalen op muziek die samen een groter verhaal vormen. Ze spelen zich tegelijkertijd af, of na elkaar als scènes in een film, die met Hee schatje begint bij iemand die op straat lastig gevallen wordt en dat omkeert, en eindigt bij een hond die in Het hondenlied haar leven bezingt. Daartussen bevinden zich de liedjes Zwaan, dat misschien over de dood gaat, Het is best een mooie dag, over depressie en Marcel en Kevin, over de vriendschap tussen een jongen en een haring.

Eva Meijer is singer-songwriter, schrijver en kunstenaar. Als singer-songwriter maakte ze vier albums en treedt ze veel op in binnen- en buitenland. Zo speelde ze o.a. op Crossing Border en in Paradiso, en tourt ze regelmatig in Engeland en Amerika. Haar debuutroman Het schuwste dier verscheen eind februari 2011 bij uitgeverij Prometheus.

Informatie:

Tekst en muziek: Eva Meijer
Gitaar, piano, ukelele, zang: Eva Meijer
Opgenomen in de huiskamer
Marcel en Kevin is geschreven in opdracht
Het heden is gemasterd door Henk Koorn, Sahara Sound Studio
De klokfoto's zijn genomen door Sander de Graaf
Mei 2011