Emailinterview 3voor12 mei 2007:

1. Stel je zelf in het kort voor. Wat maakt jou uniek?

Ik ben Eva, en ik denk eigenlijk dat iedereen uniek is. Verder ben ik tot nu toe nog nooit iemand tegengekomen die op mij lijkt (alleen mijn zusje, maar dat ziet niemand, want ze ziet er heel anders uit).

2. Wat voor muziek heb je de hele dag in je hoofd? Ben je daardoor ook geinspireerd en is dat ook in je eigen repertoire terug te horen? Wie is je grootste voorbeeld? Wat is je favoriete onderwerp voor je muziek?

Ik heb meestal een aantal verschillende dingen in mijn hoofd. Een groot stuk van mijn hoofd wordt wel gevuld met mijn eigen muziek. Dat kan een nieuw liedje zijn of een deuntje of een zinnetje. 
Ik heb niet echt een groot voorbeeld. Er zijn wel wat mensen die ik goed vind. In Nederland bijvoorbeeld Femke Halsema, Arnon Grunberg, daarbuiten Jeanette Winterson, Ani Difranco en ga zo maar verder.
Mijn favoriete onderwerp ben ik zelf. Dat is lekker makkelijk, ik ben er eigenlijk altijd. Ik schrijf ook veel over andere mensen maar dan doe ik ook net alsof ik het zelf ben.

3. Wat is het fijnst aan muziek maken?

Een nieuw liedje schrijven en op het podium staan. Als ik niet kan spelen dan word ik zeer verdrietig.

4. Wat voor werk doe je in het dagelijks leven?

Ik ben muzikant en kunstenaar. Ik vertel verhalen.

5. Is muziek een uitvlucht voor je dagelijks bestaan?

Nee. Muziek is voor een groot gedeelte mijn dagelijks bestaan. Dat gezegd hebbende is muziek wel een manier om de wereld om me heen te kunnen bevatten. Hoewel de wereld vaak een beetje te groot is om te bevatten.
Ik geloof niet zo in uitvluchten, je kunt beter ergens in gaan, dan zie je nog eens wat.

6. Hoe ver wil je gaan in de muziek om te kunnen bereiken wat je wilt bereiken?

Dat klinkt een beetje alsof ik mezelf zou prostitueren, en dat denk ik niet. Ik denk dat ik aardig bezig ben. Ik speel veel en schrijf veel liedjes en tot nu toe gaat het allemaal steeds beter. Ik heb een plan.

7. Is er genoeg omtrent singer songwriter(s)muziek?

Ik weet niet precies genoeg wat, maar ik denk van wel.

8. Welk genre muziek heeft de toekomst denk je en waarom?

Ik denk dat er altijd behoefte zal zijn aan mensen die door middel van liedjes hun verhaal vertellen aan andere mensen. In die zin doe ik exact hetzelfde als de troubadours in het oude Griekenland die van stad naar stad trokken om de mensen te vermaken en verhalen te vertellen. De vorm verandert misschien maar de boodschap niet. En daarnaast houden de mensen van dansen, dus ik denk dat er altijd muziek zal zijn om op te dansen. Ik hou zelf niet zo van dansen, ik kan het ook niet zo goed, misschien is dat omdat ik platvoeten heb.

9. Als je voor een dag iemand anders kan zijn, wie zou je dan willen zijn?

Ik zou wel iemand van voor de oertijd willen zijn, of een grote vogel of een walvis. Of een man met een snor als Ted de Braak.

10. Wat wil je nog kwijt?

Dat van die man met die snor is een grapje.