weblog
                    archief

 

woensdag 31 augustus

 

 

dinsdag 30 augustus

En niet vergeten: donderdagavond station Den Haag Centraal (20-21 uur), zondag Manuscripta (11-12 en 16-17).

 

 

maandag 29 augustus

 

 

zondag 28 augustus

De uiltjes onthouden alles (wees maar niet bang)

 

 

zaterdag 27 augustus

 

 

vrijdag 26 augustus

Gefietst

Een man en een vrouw (nette kleding, een jaar of vijftig) lopen over het pad naar het Amstelstation.
Vrouw (hard, overslaande stem, hand hoog in de lucht om haar woorden kracht bij te zetten): ‘Je hebt niet iedere dag gefietst toen je in Zuid-Frankrijk was.’
Man (wapperende handen, ook hard): ‘Dat heb ik ook helemaal niet gezegd, dat ik iedere dag gefietst heb, dat heb ik helemaal nooit gezegd.’

 

 

donderdag 25 augustus

hier meer

 

 

donderdag 25 augustus

 

 

donderdag 25 augustus

Zadel

Ik werd gisteravond op straat achtervolgd door een man die bij me wilde eten. Hij kon heel goed koken, zei hij. Nadat ik had gezegd dat ik het geen goed plan vond bleef hij achter me aanlopen. ‘Je blijft niet achter me aanlopen hè,’ zei ik tegen hem. ‘Mijn fiets is niet goed,’ zei hij, ‘het zadel zakt steeds naar beneden.’ ‘Kan me niet schelen,’ zei ik, ‘vort, wegwezen.’ En hop, daar ging hij, op het zadel dat inderdaad naar beneden zakte, maar met een flinke snelheid.

 

 

woensdag 24 augustus

 

 

dinsdag 23 augustus

 

 

maandag 22 augustus

De verdrietige vis

 

 

zondag 21 augustus

Zelden

Paadjes door het groen. Gevlekte paarden. De wereld zit vol met mooie dingen, jonge paarden, water, zon op sloten, daar te wandelen (of er zoals nu vanuit de trein naar te kijken, wat ik zie te onthouden – het uitzicht vast te houden). We kunnen het maar zelden zien (ik weet niet of dat erg is).

 

 

zaterdag 20 augustus

Het ruisuiltje

 

 

vrijdag 19 augustus

Jacht

Van 17.30 tot 19 uur ben ik te gast bij de literaire talkshow van letterencafé Tsjechov & Co in Rotterdam. Ik word samen met Sterre van Rossem geïnterviewd over ons collectief De Jagers, lees wat voor uit Het schuwste dier en ik zal een aantal liedjes spelen. Iedereen is van harte welkom, en als je niet in persoon aanwezig kunt zijn, kun je het ook beluisteren op Radio Rijnmond (en via internet - er is geen ontsnapping mogelijk).

 

 

donderdag 18 augustus

Verdachte beren

Misschien mijn favoriete krantenbericht ooit.

 

 

woensdag 17 augustus

Terras

‎'Er zijn maar heel weinig dieren die hun hele leven bij elkaar blijven,' hoorde ik een meisje op een terras zeggen. Het is niet waar, het zijn er juist heel veel.

 

 

dinsdag 16 augustus

Ik zag iemand met een baard met twee staartjes

 

 

maandag 15 augustus

Een leuk huisje om in te wonen

 

 

zondag 14 augustus

Geit

 

 

zaterdag 13 augustus

En duizend vlinders kwamen uit de lucht naar beneden en ze bedekten alles

 

 

vrijdag 12 augustus

Beeld

Toen ik in de trein een bananenschil in het prullenbakje van de stoel voor me wilde gooien zag ik dat er een rijbewijs in lag, en een jaarkaart van het Boijmans, iets over een medische ingreep ('draag dit pasje drie maanden bij u'), een pas van de Gall en Gall, treinkaartjes (ook vrij reizen), pleisters en nog een aantal pasjes. En een lege zwart leren portemonnee. Ik vond nergens een telefoonnummer (anders had ik de beroofde meteen gebeld) dus ik deed alles in de portemonnee en gaf hem af bij de balie van de NS. Het was een beeld van een leven (van een man ongeveer zo oud als mijn vader).

 

 

donderdag 11 augustus

De uittocht

 

 

woensdag 10 augustus

Zomaar een liedje

Ik weet niet waar ze vandaan komen.

 

 

dinsdag 9 augustus

Doen wat je leuk vindt

Op het weblog van Katja beantwoord ik wat vragen over dat ik doe wat ik leuk vind.

 

 

maandag 8 augustus

For so long

De eerste cd met oude liedjes is opgenomen (plus bonustrack) (zie 27 juli). Volgens mij zijn alle opnames beter dan de originelen.

 

 

zondag 7 augustus

Overleg tussen de mot en de zeepjes

 

 

zondag 7 augustus

Paaltje

Gisterochtend liep ik in de supermarkt hard tegen een paaltje aan (zo’n paaltje dat er staat zodat de winkelwagentjes er niet uit kunnen) omdat ik niet oplette en daarna lachte ik maar (een beetje hard alsof het grappig was), mensen keken zo verstoord. Het maakte mij niet uit maar het maakte wel veel lawaai.

 

 

zaterdag 6 augustus

Zwaai

Een meisje zwaaide in het wilde weg (naar iedereen en niemand) vanuit de trein die stilstond naast de mijne (ze was ouder dan kinderen normaal zijn wanneer ze zwaaien). Ik zwaaide terug. 'Iemand zwaait terug,' zei ze tegen haar moeder en oma, die lachten. Ik schreef verder.
Toen haar trein wegreed keek ik op en zwaaiden we weer, alsof we het hadden afgesproken, wat misschien ook zo was.

 

 

vrijdag 5 augustus

Een wandeling in de sneeuw

Soms verlang ik naar een ander moment in het verleden of in de toekomst. Bijvoorbeeld naar een middag in de herfst (met de hond op de bank, de kat op schoot) of een strandwandeling, of een terugreis met de bus na een strandwandeling. Terwijl ik weet dat ik op die momenten net zo goed kan verlangen naar andere momenten.
Het is maar heel soms dat het samenvalt. Een wandeling in de sneeuw, een gesprek.

 

 

donderdag 4 augustus

Het babyslakje

Het beestje zat op de hond, z/hij is nog helemaal doorschijnend en haar of zijn huisje ook.

 

 

donderdag 4 augustus

Soms

Bij de tramhalte floot een man van heel dichtbij naar de hond. 'Leuke hond,' zei hij, met zijn hand al uitgestoken om haar te aaien, 'bijt hij?' 'Nee,' zei ik, 'nou ja, soms.' De hond bijt niet, tenminste niet dat ik weet (ze bijt alleen om mij te beschermen), maar tegen mannen zeg ik meestal van wel omdat interesse voor de hond meestal een dekmantel is voor andere interesses. De man trok geschrokken zijn hand terug. Toen keek ik pas naar zijn gezicht en zag ik dat hij verstandelijk gehandicapt was, waarna ik me schuldig voelde. Hij droeg een donkergroen T-shirt. 'Wel een lieve hond hè,' zei de man van een veilige afstand. 'Heel lief,' zei ik.
Later liep hij weer langs (hij ijsbeerde over het perron) en zei ik hem gedag alsof ik hem kende, wat hem blij maakte, dus toen had ik het toch weer een beetje goed gemaakt.

 

 

woensdag 3 augustus

Miertje

In de trein zag ik dat er een miertje op mijn tas zat; het was een heel gedoe om haar of hem goed mee te nemen het station uit zodat ik haar/hem op een grasveldje neer kon zetten (ik moest steeds naar mijn tas blijven kijken terwijl ik liep omdat het miertje heen en weer liep).

 

 

dinsdag 2 augustus

Misschien was ik een mier

 

 

maandag 1 augustus

klik op de afbeelding voor een vergroting