archief
evameijer.nl

 

 

31 augustus

Trouwe leeuwen

 

 

30 augustus

En rond, en rond

In Lille zag ik twee blije ratten door een park rennen. Ze vonden iets te eten, zagen mij niet kijken. Ik zat in een lange blikken machine. Het was de zevende van de dag. Ik ben al heel vaak met de trein naar Londen geweest, maar de vertraging van vandaag is ongeŰvenaard. Op een seinstoring (een muis had een kabel doorgeknaagd) volgde een su´cide, altijd erg, en daarom moest ik via Dordrecht naar Roosendaal naar Breda, met de bus naar Noorderkempen, en verder met een trein naar Brussel, waar ik mijn aansluiting miste, maar gelukkig met een latere trein mee kon. Het is een werktrein deze, iedereen zit te laptoppen, ik zie vooral veel mensen powerpointpresentaties maken. In een eerdere trein zat ik achter een man die een heel grote taartendoos bestelde, en 'tot subiet' zei. Ik ben nu al een uur of tien onderweg. In de bus belde een vrouw van de BBC voor een voorgesprek voor morgenochtend, dan word ik op de radio ge´nterviewd in een programma dat Woman's hour heet. Ik stel me een soort Koffietijd voor, maar ik kan me vergissen. Later ben ik te gast in een ander programma. Iedereen is wel heel aardig, de uitgever leefde erg mee met mijn treinvertragingen en de mensen van het programma ook. Het interview gaat over de Engelse vertaling van Het vogelhuis, Bird cottage - een heel mooie uitgave, net als de Duitse, die ook in mijn bus lag. Het is leuk dat de boeken op reis gaan, een eigen leven gaan leiden, moge het ze maar goed gaan. Ondertussen leg ik de laatste hand aan nieuwe boeken - De grenzen van mijn taal, een essay over depressie, dat in januari verschijnt, en een nieuwe roman, Voorwaarts - die in maart of april uitkomt. En ik heb mijn proefschrift herschreven voor een handelseditie (die ergens in 2019 uit zal komen). Het was veel afronden, en ik zie ernaar uit om met nieuwe dingen te beginnen. Maar eerst zit ik nog even in de trein voor een ouder boek, en zo gaat alles altijd weer rond.

 

 

29 augustus

 

 

28 augustus

 

 

27 augustus

 

 

26 augustus

 

 

25 augustus

 

 

24 augustus

 

 

23 augustus 

 

22 augustus 

 

22 augustus

 

 

21 augustus

 

 

20 augustus

 

 

 

19 augustus

 

 

18 augustus

 

 

17 augustus

 

 

17 augustus

 

 

16 augustus

 

 

16 augustus 

 

15 augustus

 

 

 

14 augustus

 

 

 

 

 

 

13 augustus

 

 

12 augustus

 

 

11 augustus

 

 

 

 

 

10 augustus

 

 

9 augustus

 

 

8 augustus

 

 

7 augustus

 

 

6 augustus

Henegouwen

Morgen gaan we op reis - het verslag volgt na afloop.

 

 

6 augustus

Tekens, tekenen

 

 

5 augustus

Over de dialecten van insecten

Hier.

 

 

4 augustus

Kattenluik? Hoezo 'katten'luik?

 

 

3 augustus

Ontroerend hoor

 

 

2 augustus

Bruggen

Verschillende diersoorten hebben verschillende oversteekplaatsen nodig. Dit artikel laat er een paar zien, inclusief een krabbenbrug. Vaak bouwen dieren ook hun eigen bruggen, zoals deze bever in een mensenhuis.

 

 

1 augustus

Griekenland

Wie de dieren na de bosbranden in Griekenland wil helpen kan op deze pagina informatie vinden over de beste organisaties om aan te doneren.