weblog
                    archief

 

zondag 28 februari

Twist

Gisteravond was ik met Miriam op Twist. Je kunt hier een verslag lezen dat Miriam geschreven heeft. Ze vergat nog te schrijven dat Femke Halsema in het echt net zo goed en serieus is als in het niet-echt, en daarnaast ook nog aardig. Ik wil ook even de aandacht vestigen op onze nieuwe uitvinding: bodytwitter. Bodytwitter is met een watervaste stift op iemands lichaam twitteren (met instemming). Maar daarover later meer, ik heb een gast die haar broek wil wassen.

 

 

Oscar Romero

 

 

zaterdag 27 februari

Hart van goud

 

 

vrijdag 26 februari

Bruiloft

 

 

donderdag 25 februari

Nietzsche

Ik droomde over Nietzsche. Mijn moeder zou hem met de auto ophalen bij het station in Hoorn, hij kwam met de Sprinter. Daarna zou ze mij ergens in een flat ophalen en samen zouden we naar een dorp in de buurt van Hoorn rijden (Zwaag of Blokker). Opeens bedacht ik dat Nietzsche dood was (ik zocht het op op Wikipedia om zeker van mijn zaak te zijn), en ik belde mijn moeder om het te vertellen. 'Nee hoor,' zei mijn moeder, 'we komen er zo aan.' Ik hing op en dacht na over wat ik Nietzsche zou willen vragen.
Mijn moeder toeterde en ik ging naar beneden. Mijn moeder zat achter het stuur en Nietzsche zat naast haar, maar hij was hartstikke dood. Hij droeg een bril met een zwart montuur. 'Hij is dood, dat zei ik toch,' zei ik tegen mijn moeder terwijl ik achter instapte. 'Nee hoor,' zei mijn moeder, 'hij is helemaal niet dood.'
Daarna reden we heel lang in stilte rond.

 

 

woensdag 24 februari

Homo

Rouvoet schuift homo-emancipatie af. Misschien kunnen we Rouvoet ergens van af schuiven.

 

 

Twist

Aanstaande zaterdag maken Miriam (de ongekroonde koningin van de Buddies) en ik een weblogwand op Twist, het internetfeestje van Femke Halsema in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het is vol maar er komt een live stream dus je kunt thuis meekijken en we zullen foto's maken.

 

 

dinsdag 23 februari

Lekker pissen in het hoekje

 

 

maandag 22 februari

Meevaller

Ik realiseer me nu pas dat we ook (bijna / hopelijk) van Gerda Verburg af zijn. Ha!

 

 

zondag 21 februari

 

 

zaterdag 20 februari

Een andere wereld

Soms is vrijheid maar een woord.

 

 

vrijdag 19 februari

Onenigheid

Ik ben trouwens wel blij dat er geen sprake is van onenigheid, in het kabinet.

 

 

Humor voor gevoel

Waarom moeten feministen (veganisten) eigenlijk gevoel voor humor hebben? Om te laten zien dat het eigenlijk wel meevalt? Omdat vrouwen (etc) zichzelf beter maar niet te serieus kunnen nemen? Als excuus? En over wiens gevoel voor humor hebben we het eigenlijk?
Het lijkt me dat humor in de politiek van belang kan zijn, als wapen of communicatiemiddel (of ter relativering), maar ik stoor me aan het verwijt dat feministen geen gevoel voor humor hebben. Nee, schoenmakers, die hebben gevoel voor humor, om nog maar te zwijgen over communisten, daar kun je toch mee lachen. (Dit zijn slechte vergelijkingen, mocht iemand een betere hebben dan hou ik me aanbevolen.)
Gelukkig heb ik zelf totaal geen gevoel voor humor. Dat is wel zo rustig en scheelt enorm veel tijd.

 

 

donderdag 18 februari

Een kilo per week

Ik begrijp niet waarom intelligente mensen diëten volgen. Ten eerste hebben ze geen nut (als je wil afvallen moet je structureel je eetpatroon veranderen en voldoende bewegen, anders kom je na het dieet gewoon weer aan) en ten tweede is het geld-uit-de-zak-klopperij. Misschien beantwoordt het aan een behoefte om opgelicht te worden (zie ook: kansspelen, Reader's Digest), of door een hogere macht (Dokter Frank, Herbalife) naar een onbereikbaar ideaal geleid te worden.
Doe het niet. Het helpt niet.
(Maar stop wel met vlees eten, want dat is misdadig. En als je daar moeite mee hebt dan wil ik je best een paar weken lang elke dag een mailtje sturen.)

 

 

Wouter

Het is de week van de rare optredens. Vanochtend speelde ik met Miriam op de opening van de verbouwing van Zuid 57. Morgenavond krijg ik via de VN tien meisjes uit Gaza op bezoek. Zaterdagochtend speel ik voor Wouter Bos. Dus mocht iemand vragen hebben voor Wouter: dit is je kans. Mail me of kom langs. (Voor de goede orde: ik stem geen PvdA.)

 

 

woensdag 17 februari

Omdat geld gelukkig maakt

 

 

dinsdag 16 februari

Mooie rode dingetjes

Het sneeuwt. Het sneeuwt veel deze winter, het is lang koud. Ik hou van kou, en van sneeuw. Gisteravond zat er een jonge zwaan naast het water, alleen, snavel in veren. Ze sliep. Het sneeuwde op haar rug.
Het is jammer dat liefde zo ontoereikend is, en dat ik het niet goed kan maken.
In het park zag ik een boom met mooie rode dingetjes. Ze zijn voor jou.

 

 

maandag 15 februari

Een met het universum

Over spiritualiteit en hersenbeschadiging. Hier.

 

 

zondag 14 februari

I have troubles of my own

 

 

zaterdag 13 februari

Nachtrust

Ik droom alleen nog maar over de dood. Ongeveer alle mensen om wie ik geef zijn de afgelopen weken in een droom gestorven en / of begraven. Soms word ik er wakker van. Vannacht richtte ik het graf in van een van mijn beste vrienden (met knuffelbeesten, nota bene). Het is niet erg bevorderlijk voor de nachtrust.

 

 

Goor

Hier.

 

 

vrijdag 12 februari

Ik heb een superhandig bord gemaakt voor als ik in de spits met de trein moet

 

 

In de categorie slechte slogans

'Niet je afkomst maar je toekomst telt' (PvdA).

 

 

donderdag 11 februari

Kangoeroe

Morgen speel ik in de Kargadoor, in Utrecht. Het begint om 21 uur en Renée Stevense treedt ook op dus het wordt vast een hele leuke avond.

 

 

Tanden

Buurvrouw Ria mist opeens een heel aantal tanden, onder andere een voortand en een aantal hoektanden. Ze liet het me trots zien, ze deed haar mond goed open en vertelde iets over plaatjes en kunsttanden. Ik luisterde niet goed omdat ik afgeleid werd door het beeld. ‘Oh,’ zei ik. ‘Dat lucht wel op zeker.’ Buurvrouw Ria keek me bevreemd aan. 'Ik krijg weer nieuwe hoor,' zei ze. 'Hartstikke goed,' zei ik.

 

 

woensdag 10 februari

Gebroken wit

We moesten een heel stuk door de duinen lopen omdat ze iets met het strand aan het doen waren. De duinen waren fel wit, kraters, ruimteheuvels, grote besneeuwde molshopen. Het strand was gebroken wit, met zand, ijs en schelpen.
Geluk is een rookgordijn, dacht ik.
En de hond was zo mooi harig en zacht, en ze keek zo lief, en het was zo koud.

 

 

dinsdag 9 februari

Lieve .....

Ik nam per ongeluk een half uur te vroeg de trein. Ik weet niet hoe dat kon gebeuren. Ik zat in een hele mooie trein met gele gordijnen en zachte stoelen.
In Amsterdam zag ik een blonde vrouw van een jaar of veertig met een plastic tas van H&M, die huilde. Hoewel ik de publieke ruimte zelf ook een goede plek vind om te huilen (het is anoniem, en het huilen loopt er niet uit de hand), vond ik het zielig. Ik zag ook een dode duif.
Verder hebben de nijlganzen jonkies, het zijn er vijf.

 

 

maandag 8 februari

Big brother awards

Je kunt er hier over lezen. Nu ga ik een aluminium hoesje voor mijn paspoort breien.

 

 

Parkeerplaats

Een man en een vrouw rennen over een parkeerplaats. Ze rennen op een drafje, alsof ze ergens bijna te laat voor zijn. De vrouw draagt een zwarte pantalon, een zwarte gladde jas en zwarte schoenen met hakken. Ze heeft haar arm door de arm van de man gestoken en leunt een beetje op hem, vanwege de hakken en het grind op de parkeerplaats. De man is lang, langer dan zij, hij draagt een spijkerbroek en een donkere jas. Hij lacht een beetje als een boer met kiespijn, vanwege het rennen waarschijnlijk, maar hij kijkt ook trots. Ze kennen elkaar nog niet lang, de beweging is niet vertrouwd, de lichamen nog niet. Zij schaamt zich, ze schaamt zich snel voor dingen, hij vertelt iets. Haar schoenen zijn te klein, hij heeft pijn in zijn zij, het is hartstikke koud, hij zou nergens liever willen zijn dan hier, nu, met haar.

 

 

zondag 7 februari

 

 

zaterdag 6 februari

Cosy

We gingen vroeger als het kermis was altijd een keer met oma naar de kermis. Wij waren de kleinkinderen: mijn twee nichtjes, zusje en ik. Oma hield van ballengooien, dus dat deden we, en we mochten allemaal ergens in. Na afloop aten we een kindermenu bij Cosy. Ik dronk daar Fristi bij, mijn zusje chocomel en mijn nichtjes cola (de oudste) en ook chocomel (de jongste). Het was altijd heel gezellig (mijn hekel aan de kermis is van later).
Een keer vergat oma na afloop van zo'n diner te betalen. Omdat het druk was, viel het niet op dat we zomaar wegliepen, en ze kwam er pas thuis achter. Oma ging meteen terug, en ze vertelde later dat ze zich verschrikkelijk schaamde, terwijl ze het echt vergeten was. De mensen van Cosy vonden het grappig, en oma hoefde niet te betalen. Ze kenden oma wel, en het was kermis dus waarschijnlijk verdienden ze genoeg. Ik geloof dat oma liever wel betaald had, om het goed te maken, terwijl er eigenlijk niets goed te maken viel.

 

 

vrijdag 5 februari

Ik ben geen vriendelijk wezentje ook al lijk ik dat soms

De Bijenkorf, donderdagavond, ik haat mensen, denk ik, ik haat mensen.

 

 

donderdag 4 februari

Tempeh

Ik eet tegenwoordig nogal veel tempeh. Dat is ook goed op (pita / Turks) brood te eten. Eerst marineren of gewoon meteen bakken in / met sojasaus / knoflook / uien / wat je wil (en bakken in olie natuurlijk), en dan groente erbij (bijvoorbeeld boontjes, maar alles kan eigenlijk - paprika is een beetje vreemd), en / of iets van saus. Heel makkelijk en ook gezond.

 

 

Negatieve emoties

Superlekker spul, die botox (wel leuk van die gezichtsuitdrukkingen).

 

 

Positieve emotie

Ik wil ook een kattenhol (let vooral op de omschrijvingen).

 

 

woensdag 3 februari

promise i'll be good

 

dinsdag 2 februari

Vis 2

 

 

maandag 1 februari

Vis

Ik werd vanochtend gebeld vanuit een benzinestation in Dokkum. Ik weet niet door wie. In het park at de hond een vis, die ik uit haar bek probeerde te pakken, en nu ruikt alles naar vis (ik krabde daarna per ongeluk aan mijn oor, met mijn handschoenen nog aan, en de geur gaat er niet meer af). Een kunstenaar hoeft niet altijd te lijden, schreef iemand me net. Ik weet het niet. Het kan misschien geen kwaad.

 

 

Frida