weblog
                    archief

 

woensdag 31 maart

Lammetjes

Er zijn weer lammetjes. Mensen eten lammetjes. Ik denk over een leger van lammetjes.
Lammetjes aller landen, verenigt u. Samen staan we sterk. Samen kunnen we ze de baas.

 

 

Zielig briefje

Hier.

 

 

dinsdag 30 maart

Arme man

klik op de foto voor een vergroting

 

 

maandag 29 maart

3 dingen

- woensdagochtend is er een toneelstuk in mijn huis (mocht iemand het leuk vinden om te komen kijken, weest welkom)
- vreemd nieuws over sterke kevers (met name de laatste alinea)
- bloesems, katjes

 

 

zondag 28 maart

Pissen in het hoekje # 378

 

 

zaterdag 27 maart

Muur

Achter de muur is niets, er is alleen een muur. Achter het raam is niets, er is alleen een raam.

 

 

vrijdag 26 maart

Alterations / repair

Ik wou dat ik in Texas was.

 

 

Hoogspanning aanwezig

Hier.

 

 

donderdag 25 maart

Winter

Het lijkt net alsof het goed is, buiten; de zon schijnt, mensen zitten op bankjes op het plein, ze eten, ze luisteren naar muziek. Het is natuurlijk niet goed.
Ik zou willen dat het nog winter was, dat ik een warme jas droeg en handschoenen en een das, en dat ik op weg was ergens naar toe, dat het in mijn ogen sneeuwde, dat er verder niemand op straat was, dat het donker werd.

 

 

woensdag 24 maart

Geel

Er lag nieuw zand op het strand, het was geel, veel geler dan de rest van het zand. Een mevrouw met een harde stem vroeg me of de strandtent al open was. De vervreemding nam toe.

 

 

dinsdag 23 maart

The waves II

 

 

maandag 22 maart

Dood eendje

 

 

zondag 21 maart

Korte rokjes (want weer is ook sexistisch)

Weeronline heeft een ShortSkirt weerbericht, en het valt onder sport en recreatie.

 

 

zaterdag 20 maart

Het constituerende ego

 

 

vrijdag 19 maart

Reason

 

 

donderdag 18 maart

Een niemand

De gek van de Draafsingel had een bord met de woorden ‘Ik ben een niemand’ erop in zijn voortuin staan.

 

 

woensdag 17 maart

Meet Woolf

Hier. Volgende week meer liedjes.

 

 

dinsdag 16 maart

Euvel

'Het euvel is dat mijn regenpijp doorgezaagd is door medewerkers van u.'

 

 

maandag 15 maart

Kopjes tegen de microfoon

Ik wou dat ik kon spinnen.

 

 

zondag 14 maart

Bastognekoeken

In het portiek van mijn vorige huis woonde een zwerver die alleen Bastognekoeken at.

 

 

zaterdag 13 maart

Non

'Ze zeggen dat er een geest in het hoofdgebouw woont. Een non, en die zien ze 's nachts lopen, in de gangen.'
'Geesten bestaan niet. Ze proberen je gewoon bang te maken, daar moet je je niks van aantrekken.'
'Ik ben wel bang. Nu denk ik steeds dat er dingen bewegen, in mijn kamer, als het donker is. Patrick zegt dat het mijn angst is, dat ik dingen zie bewegen.'
'Wat beweegt er dan?'
'De lamp. En laatst zeiden ze dat ze een lamp uitgedaan hadden en dat ze de stekker uit het stopcontact hadden gehaald, en dat de lamp toen aanbleef.' Ze doet het voor.
'Dat kan niet. Heb je het al tegen de leiding verteld, van die non?'
Ze schudt haar hoofd. 'Hakim zegt ook dat geesten bestaan.'
'Ja, maar dat komt door zijn geloof. En geloof is als je denkt dat iets op een bepaalde manier is, maar dat is niet hetzelfde als hoe het echt is.' Ze denkt even na en knikt.
Ik sta op en beweeg heel raar. 'Ik beweeg! Ik ben een non!' Ze giechelt. 'Ik ga je pakken.' Dan ren achter ik haar aan tot ze heel hard moet lachen.

 

 

vrijdag 12 maart

Job

En nu maar hopen dat Job Cohen minister-president wordt!

 

 

Mooi

Ik heb een aanbidder die af en toe dingen op het kastje voor mijn voordeur legt (foeilelijke kettingen, de Cosmopolitan). Vandaag bracht hij (ik weet vrij zeker dat het een hij is, ik hoop alleen niet dat het de jongen is die me altijd vraagt of ik koffie met hem wil drinken - 'wil je koffie met me drinken?' 'nee' 'waarom niet?' 'ik heb geen tijd' 'wanneer heb je wel tijd?' 'ik heb nooit tijd') me een exemplaar van het gratis tijdschrift Mooi (van Etos). Ik zal het in het trappenhuis leggen, zoals ik dat met alle kado's doe, om te laten zien dat ik niet geïnteresseerd ben. Het is al lang geleden dat ik voor het laatst iets kreeg, misschien komt het door de lente.

 

 

donderdag 11 maart

Nieuwe vriendin

In de bus maakte de hond een nieuwe vriendin. Ze was een jaar of zestig en ze had spierwit haar en een wit baardje. Ze droeg een grote lichtblauwe fleecetrui.
De vrouw kwam tegenover me zitten en zei iets tegen de hond wat ik niet kon verstaan. De hond keek geïnteresseerd naar haar op. Daarna zei ze iets tegen mij wat ik ook niet kon verstaan. Terwijl ze tegen me sprak keek ze naar een punt schuin achter me. ‘Wat zegt u?’ vroeg ik. ‘Hij is wel rustig hè,’ zei ze, overdreven articulerend, alsof ik een beetje doof was. ‘Zeker,’ zei ik. ‘We zijn lekker naar het strand geweest.’ De vrouw knikte vriendelijk en aaide de hond over haar hoofd. De hond leunde met haar natte lichaam tegen de vrouw aan. ‘Dat mag wel hoor,’ zei de vrouw. Ik knikte zo vriendelijk als ik kon. Daarna legde de hond haar hoofd op het been van de vrouw. De vrouw aaide haar over haar hoofd. De hond deed haar ogen dicht. ‘Ik had vroeger ook een hond,’ vertelde de vrouw, ‘en als ik dan stopte met aaien deed 'ie zo met zijn hoofd (ze deed het na met haar hoofd), dat ik door moest gaan met aaien.’
De hond bleef de hele weg naar huis tegen de vrouw aanzitten, en de vrouw aaide haar, en soms zei ze iets, en de hond luisterde.

 

 

woensdag 10 maart

Mijn zusje is een pionier

 

 

Moskou

In Moskou nemen de zwerfhonden de metro.

 

 

dinsdag 9 maart

De kleine zeemeermin

 

 

maandag 8 maart

Voor M.

 

 

zondag 7 maart

Sleeping

 

 

zaterdag 6 maart

Jeuken

Mijn tanden jeuken.

 

 

vrijdag 5 maart

Mijn pistool

 

 

Kant 2

Dat is ook wat, op de dag dat ik voor het eerst over Agnes Kant schrijf (zie gisteren), legt ze het fractievoorzitterschap van de SP neer! Ik weiger te denken dat het een met het ander te maken heeft. Ik vind het wel naar voor haar.

 

 

donderdag 4 maart

Au

Hier.

 

 

Kant

Ik woon nu officieel in een van de de engste gemeenten van Nederland maar daar wil ik het niet over hebben - ik wil het over Agnes Kant hebben. Ik heb zelf geen televisie en mis dus (blissful ignorance) lijsttrekkersdebatten. Ik lees er echter wel over. Wat betreft Agnes Kant lees ik voornamelijk over haar uiterlijk en haar stem. Ze is te mager, heeft een rare mond, is gespannen, heeft dunne benen, praat te hard en te schel. Ik lees eigenlijk niets over wat ze zegt. Nu lijkt me dit ten eerste politiek niet zo relevant, maar ten tweede is het sexistisch (mannen gebeurt dit niet of veel minder - het haar van Geert Wilders is misschien de uitzondering die de regel bevestigt). Ik weet nog dat Femke Halsema een jaar of wat geleden ook altijd op haar fysieke verschijning afgerekend werd (dat ze lijzig sprak, bijvoorbeeld, en het gedoe over de jurkjes). Het is een bekend fenomeen, natuurlijk, maar het valt me toch tegen, zeker omdat iedereen er aan mee lijkt te doen.

 

 

woensdag 3 maart

Stem

Wel gaan stemmen hè, webloglezers. Omdat jullie het zijn hier een gratis stemadvies. En voor de mensen die in Amsterdam West wonen: stem op Yvette Hofman!

 

 

dinsdag 2 maart

Mevrouw de professor

Op 6 maart vindt er een debat plaats over het tekort aan vrouwelijke hoogleraren. Prima, zou je denken, een nobele zaak. Dat valt tegen. Ik citeer: 'Is er een gebrek aan vrouwelijk wetenschappelijk talent? Is het hoogleraarschap wel te combineren met een gezin? Leiden quota tot excuus-Truzen? Vaderlands bekendste wetenschapper Robbert Dijkgraaf leidt een bruisend debat om mevrouw de professor beter op de kaart te krijgen.'
Ja, want een bruisend debat onder leiding van vaderlands bekendste wetenschapper Robbert Dijkgraaf, daar hebben de vrouwtjes behoefte aan! Laten we wel hopen dat ze een oppas kunnen vinden voor hun gezin! En laten we ook hopen dat er geen gebrek is aan vrouwelijk wetenschappelijk talent, anders is het hele debat voor niks, en dan is vaderlands bekendste wetenschapper Robbert Dijkgraaf voor niks gekomen.
Nu ga ik maar studeren want ik wil wel graag kans maken op de KNAW Merianprijs, speciaal voor vrouwen, 50.000 euro te besteden aan wetenschappelijke doeleinden en een speciaal ontworpen sieraad.
Pump your career, zeg ik altijd maar. Ik hoop dat ik mijn hakken niet breek op de trap van de universiteit! Maar mocht dat toch gebeuren, dan bel ik gewoon vaderlands bekendste wetenschapper Robbert Dijkgraaf, die komt me dan vast redden.

 

 

Omdat vrouwen er in eerste instantie natuurlijk zijn om kinderen te krijgen

Hier. Nu ga ik me snel voortplanten. Ik ben al te laat.

 

 

maandag 1 maart

Esther en de enge avocado