weblog
                    archief

 

maandag 30 november

Polecats & foxes

Klik hier voor meer informatie. Ik zal de pagina komende week verder aanvullen.

 

 

zondag 29 november

Zwaan

De geluidskwaliteit is heel slecht, en de kwaliteit van het beeld eigenlijk ook - maar misschien wordt dat morgen beter. Hand, hoofd en tekeningen van Miriam Reeders.

 

 

zaterdag 28 november

Waar

'Maar het is het enige wat ik wil,' zei ik tegen L., over iets dat niet erg realistisch is, of niet erg mogelijk, iets waarvan ik niet zeker weet of ik het zou willen, iets dat niet het enige is wat ik wil. Het was wel waar. In ieder geval meer waar dan de meeste andere dingen die ik tegenwoordig zeg.

 

 

SGP mag geen vrouwen meer discrimineren

Het zou eens tijd worden.

 

 

vrijdag 27 november

Mogelijk / onmogelijk

Er is best veel mogelijk. Het is mogelijk om tegelijkertijd wel en niet te functioneren. Het is mogelijk om tegelijkertijd versteend en in paniek te zijn. En te functioneren. Het is ook mogelijk tegelijkertijd zichtbaar en onzichtbaar te zijn.
Warme poezen zijn mogelijk, en honden met zachte oren, en mensen met armen om vast te houden. Of niet mensen, een specifieke mens. Met oren en ogen en armen en woorden. Om vast te houden (niet vast te houden).
Of het onmogelijke mogelijk is weet ik niet (ik denk van wel). En ik ben veel te moe om er nog verder over na te denken. (Nu ga ik maar slapen.)

 

 

donderdag 26 november

Andere nieuwe dingen

Over een paar weken breng ik een wintercd uit, waar drie liedjes op staan die niet op andere cd's zullen verschijnen. De cd zal € 10,- kosten, heeft een handgemaakt hoesje en is te bestellen door een e-mail te sturen.
In januari ga ik beginnen met opnames voor een nieuw album. Ik wil iets nieuws uitproberen. Het werkt zo: je kunt lid worden (voor € 25, -per kwartaal of € 100,- per jaar - meer betalen kan natuurlijk altijd), of superlid (€ 500,- euro voor de hele lengte van het project - ik kan alleen niet beloven dat het langer dan een jaar is), en daarvoor ontvang je elke maand een of meerdere liedjes in je mailbox: b-kantjes, alternatieve versies van bestaande liedjes, video's, live-opnames, en de liedjes van de nieuwe cd. Als de nieuwe cd af is, krijg je die thuisgestuurd. Mensen die geen lid zijn, kunnen de liedjes van de nieuwe cd gratis beluisteren op internet, maar voor downloaden moet betaald worden. Het voordeel van lid zijn is dus dat je liedjes te horen krijgt die niemand anders te horen krijgt, dat je nieuwe liedjes als eerste hoort en dat je verzekerd bent van een exemplaar van de cd. Ook ben je sponsor - met het geld kan ik opnames, masteren en drukken bekostigen. Ik wil dit een jaar uitproberen om te zien of het werkt.
Hiernaast gaat er iets anders nieuws gebeuren op muzikaal gebied maar dat is nog even geheim.

 

 

Het nieuwe rijk

Tegen de opslag van vingerafdrukken.

 

 

woensdag 25 november

Zelfportret als kartonnen bekertje

 

 

dinsdag 24 november

The waves

 

 

maandag 23 november

Je kunt maar beter geen klein, lelijk, ongewerveld dier zijn

Over het beschermen van diersoorten.

 

 

zondag 22 november

Steeg

Vanmiddag speel ik met Vanessa in het Theater aan de Steeg bij Acoustic Alley. We zullen allebei een eigen set spelen en een aantal liedjes samen. Ook neem ik de ukelele mee, dus kom langs.

 

 

Paus

Eng.

 

 

zaterdag 21 november

De koolplant is verdrietig

 

 

Kitty blijf hier

Ik liep gisteravond rond elf uur naar het station in Leiden. In de straat die naar het station loopt, stond een dik kind, een meisje van een jaar of twaalf. Ze droeg een dunne donkerblauwe pyjama en had lang blond haar met dode punten. Onder de pyjama droeg ze groene Crocs. Naast haar stond een man. De man en het meisje overlegden iets.
In de trein speelde een vriendelijke dakloze gitaar.
Vanuit de tram hoorde ik een man heel hard 'Kitty blijf hier' roepen.
Toen ik thuiskwam stond er een tourbus voor mijn huis, waar onbekende mensen instapten, om een onbekende reis te gaan maken.

 

 

vrijdag 20 november

Web

De voorstelling is af. En het web ook. Gisteren was de try-out. Miriam droeg een nieuwe trui, de diaprojector ging stuk (de tweede deze week), een man werd een meisje, er werd beerwraak gepleegd, we kregen een (niet geheel spontane) staande ovatie en hond Bert kwam ons na afloop feliciteren. Vanavond is de première. Daarna ga ik een tijdje slapen.

 

 

donderdag 19 november

Playboy giftset

Bij V&D zag ik een Playboy giftset. Wie geeft dat kado? En aan wie? En waarom? Of kopen mensen dat voor zichzelf?

 

 

woensdag 18 november

Voorbereidingen

Ik slijp mijn houten stok.

 

 

dinsdag 17 november

Disciplineren

 

 

maandag 16 november

Oeoeoeoeoeoe woef woef woef

hondje door Miriam

 

 

zondag 15 november

Misschien was ik een man in een bruin fluwelen pak

Ondertussen zijn Miriam en ik heel hard aan het werk in het Scheltema om draadjes te spannen, beerwraak te nemen op ministers en andere mensen die hun werk niet goed doen of gemeen zijn, honden in katten te veranderen en heel veel verhalen op te hangen, neer te zetten en uit ons hoofd te leren.
Het wordt erg mooi. Ik zal morgenavond wat foto's op hetlevenleertvanzelf zetten, en in de tussentijd kun je hier vast kaarten reserveren. De première is vrijdag al.

 

 

zaterdag 14 november

Logeerpoes

De logeerpoes ging meteen in bed liggen.

 

 

vrijdag 13 november

De murderballad

 

 

Feest

Ik heb (al een tijdje geleden) een gedicht geschreven dat feest heet, voor een bundel rond het thema Mare Liberum. Je kunt het hier lezen. De bundel wordt op 29 september gepresenteerd in de Haagse Kunstkring (ik ben daar zelf niet bij omdat we in het Scheltema stukjes uit de voorstelling aan het spelen zijn tijdens het Niet Normaal festival).

 

 

donderdag 12 november

Kippenvel

Afgelopen dinsdag was ik samen met Miriam te gast bij Kippenvel op Radio Katwijk. Ik speelde er een aantal nieuwe liedjes (op piano, gitaar en ukelele), en we lieten onze lievelingsmuziek horen (van PJ Harvey via Bikini Kill naar Diamanda Galas). Ook geven we nuttige tips, zoals hoe je iemand kunt vermoorden met een rietje. Je kunt de uitzending hier nog twee weken beluisteren. Het is weer eens iets anders.

 

 

woensdag 11 november

Ik ben ver weg van de rest van de wereld

 

 

maandag 9 november

Erwt

Het is een zwerfkei die een maand geleden opeens in mijn kamer stond. Als ik van de slaapkamer naar de keuken of de wc wil, moet ik me erlangs wringen, het past net, maar ik zit onder de blauwe plekken, steen geeft niet mee. De steen wordt niet kleiner maar gelukkig ook niet groter. Nee: het is een zwerfkei in mijn hoofd, waar ik omheen probeer te denken. Nee: het is een steen die van vorm verandert in mijn lichaam, of in de kamer, of in mijn schoen, die ik voel bij iedere stap, klein, niet groter dan een erwt, maar genoeg om op twintig matrassen niet te kunnen slapen.

 

 

Hik

Hier.

 

 

zondag 8 november

Mijn bed

Ik moet mijn bed eens verschonen.

 

 

zaterdag 7 november

Gozer, gozertje

Vanavond was ik op een verjaardagsfeest, en daar waren veel blije mensen. Ik wist niet dat er zoveel mensen waren die blij zijn, of tenminste niet diep ongelukkig, in staat zich blij te gedragen, meer te doen dan te glimlachen en af te wassen.
In de trein terug naar huis zat ik in de buurt van een blije man. Hij voerde een stuk of vier telefoongesprekken en zei in ieder gesprek dat hij een topweek had gehad, de beste week ever, hij lachte de hele tijd. De man zei in iedere zin een keer gozer, en als afsluiting van een gesprek 'bye bye jongen, gozertje'. Hij sprak ook vaak over een groot glas bier pakken, met zijn tweeën, en een dikke zoen voor de kinderen.
Zoveel blije mensen. Waar komen ze vandaan.

 

 

vrijdag 6 november

Vroeger was iedereen lesbisch

 

 

donderdag 5 november

Pianoles

‘Hoe is het met je verkering?’ vroeg ik.
‘Slecht,’ zei E., ‘hij heeft het twee weken geleden uitgemaakt. Hij is gewoon een dikke vette vieze player.’
‘Dat is vervelend,’ zei ik.
‘Hij heeft nu verkering met iemand uit New York.’
‘Ja, wat heb je daar nou aan.’
Ze knikte verontwaardigd. ‘Ik neem nooit meer verkering.’
‘Dat snap ik,’ zei ik. Ik ook niet.
‘Behalve als ik een baby’tje wil. Dan doe ik gewoon hetzelfde, dan word ik een player. Het kan me niet schelen.’
‘Maar het is wel belangrijk dat het een beetje een leuke vader is, want het kindje is ook van hem.’
‘Nou en?’
‘Het is wel belangrijk dat het iemand met een goed karakter is. En als het iemand met een goed karakter is, iemand die je leuk vindt, dan is het ook wel leuk om daar verkering mee te nemen.’
E. gooide een knuffelbeest tegen de muur. ‘Wat bedoel je?’
‘Snap je niet wat ik bedoel?’
‘Jawel,’ zei ze schaapachtig.
Ze kwam naast me zitten.
‘Ik ga Zwart zingen op het Songfestival. Ik heb er ook een dansje bijgemaakt.’
Ze deed het dansje voor. Het was een soort zittende pantomime act, met handen als voeten, graven en puzzelstukjes. Precies goed, eigenlijk.

 

 

woensdag 4 november

Exit

Ik speel morgenavond voor het eerst in tijden weer eens ergens - namelijk in Exit in Rotterdam. Wees welkom.

 

 

Meer gender trouble

 

 

dinsdag 3 november

Gender trouble

 

 

maandag 2 november

Straks

'De ouderdom komt met gebreken,' zei oma gisteren een paar keer tegen me toen ik bij haar op bezoek was in het ziekenhuis. En: 'er is iets vreemds met de tijd.' Dat laatste kon ik alleen maar beamen. Ook zei ze dat er geen regendruppels op het raam zaten terwijl dat wel zo was, maar dat was omdat ze haar bril niet op had.
De mevrouw tegenover haar was heel bruin, want ze was net zes weken naar Spanje geweest. De mevrouw naast haar had een enorme blauwe plek op haar gezicht omdat ze gevallen was en ook maakte ze rare geluiden onder de deken.
'Ik wil morgen weer naar huis hoor,' zei oma. 'Of straks. Kan ik niet met jullie mee?'

 

 

zondag 1 november

Het moet, je moet het

Slijten, vervagen, wegebben, verdwijnen, veranderen, breken, vallen, loslaten, vergeten, overschrijven, overgaan, weg gaan, laten gaan, verwerken, kapot maken, afwachten, uitzitten, ondergaan (kopje), accepteren, opgeven, inzien, doorknippen, doorsnijden, niet erger maken dan het is (maar het is erger dan het is), niet groter.
Taal is niet erg toereikend, en de werkelijkheid ook niet, en ik al helemaal niet.